Filtracijske tehnologije, svetovanje in inženiring d.o.o.
Prušnikova 6, 1210 Ljubljana
01 / 518 53 60 | 01 / 518 53 61 | 041 / 791 713

Priprava komprimiranega zraka

1. Vodni separatoriji

Vodni separatorji odstranijo do 99 % kapljičaste vode v sistemu komprimiranega zraka in so prva stopnja priprave istega.

želim izvedeti več >>2. Filtri

Filtracije komprimiranege zraka po standard ISO 85731 : 2001 Odstranjujejo delce do 0,01 mikrona in ne prepuščajo več oljno/vodenih aerosolov kot 0,01 mg/m3 ob najboljši pretočnosti in najmanjšnem padcu tlaka. Garancija na filter element: 1 leto.

želim izvedeti več >>


3. Serija kondenznih loncev

Serija kondenznih lončkov garantira izgube dragocenega komprimiranega zraka in s popolno zanesljivostjo odvaja kondenz iz sistema distribucije komprimranega zraka. Modeli v mehanični in elektronski izvedbi.

želim izvedeti več >>
4. Hladilniški sušilniki

Hladilniški sušilniki reducirajo relativno vlažnost v sistemu in odstranjujejo kondenz iz sistema distribucije komprimiranega zraka. Delujejo na principu hlajenja komprimiranega zraka s hladilnim sredstvom freonom. Ker vsebuje mrzel zrak v sebi mnogo manj vlage kot topli, prihaja v tej fazi do odvajanja vlage iz sistema. Delajo na točki rosišča do +3°C.

želim izvedeti več >>


5. Adsorbcijski sušilniki komprimiranega zraka

Vrhunski sušiliniki komprimiranega zraka garantirajo razred 1in 2 kakovosti komprimiranega zraka po standardu ISO 8573.1

Obvezni so v vseh procesih, kjer se zahteva komprimirani zarak vrhunske kakvosti. Delajo na točkah rosišča -20, -40 in -70 °C, odstranjevanje vlage pa vršijo z adsorbcijo vlage iz komprimiranega zraka s pomočjo kemične spojine v kolonah skozi katere prehaja zrak.

želim izvedeti več >>

6. Separatorji olje/voda po ISO 14 000

Separatorij olje/voda razdvajajo odvedeno emulzijo iz sistema distribucije na olje in vodo- olje se zbira v posodi in se lahko ekološko uniči, ostala voda pa se lahko odvede v kanal. Pomaga pri pridobitvi certifikata ISO 14 000.

želim izvedeti več >>
7. Hladilniki zraka (aftercooler)

Hladilniki komprimiranega zraka znižujejo temperatoro zraka tik za kompresorjem. Vhodna temperatura iz le tega je lahko celo do 200 °C. Prihajajo v izvedbah z vodenim in zračnim hlajenjem.

želim izvedeti več >>

© Filtec d.o.o. Vse pravice pridržane.